5. Prvi Maj Geri

Loading Events
  • This event has passed.

5. Prvi Maj Geri

25 travanj, 2020 @ 9:00 pm

kn60 – kn70

INCOGNITO AGENCY PRESENTS:
5. PRVI MAJ GERI FESTIVAL
POGON KULTURE, RIJEKA
25.04.2020. / SUBOTA / 21h

Nakon četiri godine, Prvi Maj Geri festival dolazi u Rijeku iz Pule i sviraju:
Brkovi
Po’ Metra Crijeva
Antitodor
+dj program

ULAZNICE U PRODAJI OD PONEDJELJKA (2.3.2020.)

Ulaznice su u prodaji u Dallas Music Shop Rijeka (Splitska 2a) od 2. ožujka po cijeni od 60 kn (limitirani broj) koja će biti na snazi do 30. ožujka. Od 30.ožujka do 25. travnja za ulaz će trebati izdvojiti 70 kn, a ukoliko ostane ulaznica na dan koncerta – 80 kn.
.
Entrio prodajna mjesta – 70kn
Preko Entria možeš već sada —> https://www.entrio.hr/event/5-prvi-maj-geri-7667

INFO O BENDOVIMA + POSEBAN SET PJESAMA

BRKOVI su zagrebački punkrock-turbofolk sastav koji postoji od 2004. godine. Svoju glazbu nazivaju “turbopunkfolkwellness i spa”. Suštinski je riječ o punk-rocku uz hard rock, heavy metal i reggae utjecaje. Folk element u njihovoj glazbi se očituje u načinu pjevanja i gitarskim melodijama (često u tercama) koje zvuče kao hommage pastirskom rocku.

Grupa je nastala raspadom zagrebačkih bendova Antifrik i Abrakha-dub-r iz kojih je poteklo četiri od pet članova benda, svi osim pjevača – Igora Flajhara Gige. Giga je Brkove napustio krajem 2006, a sadašnji pjevač Shamso 69 priključio im se početkom 2007. U tom trenutku bend je krenuo praktički ispočetka, zadrżavši iz starog repertoara tek par pjesama.

Uz šest studijskih albuma, kruna prošlogodišnje ljetnje turneje bio im je nastup pred 120 tisuća ljudi na Belgrade Beer Festu.

Brkovi su odsvirali gomilu koncerata u bivšim jugoslavenskim republikama, a nastupali su i u inozemstvu(Bugarska, Švicarska, Austrija, Njemačka, Irska, Engleska, Rumunjska).

Nakon tri godine vraćaju se u Rijeku i dolaze sa legendarnim hitovima i novim albumom “Brkovi su da se vole” koji upravo izlazi ovih dana.

PO METRA CRIJEVA su prvi su i jedini Ča-Metal bend koji glazbu stvaraju pod utjecajem metala, punka i Istarske ljetsvice. A uz Čakavski,horror legende, crni humor i žestoke gitare, tu su i sopile da vam svojim paklenim zvukom zaintrigiraju publiku. PMC nastaju 2003. godine i sa manjim pauzama sviraju do 2010. godine. Nakon dugogodišnje hibernacije, tokom 2017. godine najavljuju svoj povratak na scenu svirajući nekoliko koncerata. Početkom 2018. godine izlazi novi album “Ča Metal” sa kojim započinju novu eru benda, dokazujući svojim live nastupima kako su band koji se mora vidjeti uživo. Drugi album PMCa “Metal Va Guzice” slavi 15 godina postojanja i njegovo reizdanje izlazi sredinom travnja, što za ovaj koncert znači “best of” uživo. PMC punom parom rade i na novom materijalu, a što su dosad napravili publika će premjerno čuti upravo na ovogodišnjem Majgeriju.

Grupa ANTITODOR iz Pule je nastala 1996.godine.

Poznati su njihovi albumi kao što su “Gubitnik”, “Ne bojim se”, “Punker”.

Od stotinu koncerata diljem Hrvatske i Slovenije, svakako treba izdvojiti svirke kada su Antitodor nastupili kao predgrupa velikanima punka poput britanskih G.B.H., zatim grupi Aurora iz Mađarske, američkim legendama Misfits, američkim Battalion of Saints (grupa u kojoj je svirao gitarist grupe Discharge), itd. Antitodor je svirao i na nizu festivala, od kojih se mogu izdvojiti Viva la Pola!, na kojem su Antitodor nastupili tri puta (2004., 2006. i 2008.), uz velikane poput Anti Nowhere League i Toy Dolls, zatim su tu gostovanja na pulskom festivalu Monte Paradiso (1996. i 1998.), zadarski festival Live and Loud (2001. i 2003.) i Ri Rock (2005.). Godine 2007.grupa uzima podužu kreativnu pauzu, uz povremene koncerte i česte nastupe na brojnim humanitarnim koncertima. Krajem 2008. godine grupa ponovo kreće s intenzivnim radom. Grupa je snimila album “Punker”, sa 13 pjesama, koji su objavili u vlastitoj nakladi 29. prosinca 2010. Nakon dvogodišnje kreativne i koncertne pauze, grupa Antitodor ponovo se vraća u novoj postavi. Postavu trenutno čine Todor – vokal, gitaristi Ivan Jović – Joca i Dino Krivičić, basist Dorian Matošević – Dodo, te bubnjar Andrija Tomić.

Details

Date:
25 travanj, 2020
Time:
9:00 pm
Cost:
kn60 – kn70
Event Category:
Website:
https://www.facebook.com/events/883690898756704/

Venue

Pogon Kulture
Strossmayerova 1
Rijeka, 51000 Croatia (Local Name: Hrvatska)
+ Google Map
Website:
http://www.pogonkulture.hr/

Organizer

Incognito Agency