Kries & Veja & Ether u Puli!

Loading Events
  • This event has passed.

Kries & Veja & Ether u Puli!

9 lipnja @ 9:00 pm - 10 lipnja @ 2:00 am

Kn13
INCOGNITO AGENCY PRESENTS:
4.Open Season Fest
(Treći dan)
Etno/ world music spektakl!
KRIES
VEJA
ETHER
09.06.2023. – Petak
Vrata: 21:00h
Start : 21:20h.
Ulaznice možete potražiti na svim entrio prodajnim mjestima i
kries
Na dan koncerta i na ulazu : 15€
ETHER
Nikol Ćaćić, hrvatska glazbenica, oduvijek je imala strast prema glazbi, što ju je navelo da počne pisati pjesme i nastupati još u ranoj mladosti. Njezin trud nagrađen je potporom Istarske županije, preko koje je osnovala bend NLV i izdala EP i LP koji su pobrali pohvale kritike. Nakon godina potrage za novim iskustvima kako bi oblikovala svoj zvuk, pokrenula je svoj solo projekt ETHER i objavila debitantski album “Bitke na makovim poljima” 2022 godine. Album je brzo stekao popularnost i donio joj tri nominacije za Nezavisnu novinarsku nagradu za Glazbenike “Rock&Off”, koju je osvojila za titulu elektroničke umjetnice “Elektro&Off” 2022 godine.
S njezinim uspjehom u glazbenoj industriji, baza obožavatelja ETHER raste, a ona se priprema za nastupe uživo 2023. i 2024. Dok nastavlja razvijati svoj glazbeni put, Nikol također piše i sklada pjesme za svoj sljedeći nadolazeći album. Njezina predanost glazbi i strast za stvaranjem inovativnih zvukova učinili su je vodećom figurom hrvatske glazbene scene. Nikolin talent i naporan rad zaradili su joj brojna priznanja i učvrstili njezino mjesto inspirativne umjetnice koja će sigurno utjecati na svijet glazbe u godinama koje dolaze.
ETHER – Tu sve novo počinje
VEJA
Veja dolazi iz Pazina i na moderan način istražuje i izvodi tradicijsku glazbu Istarskog poluotoka. Od samoga početka svog djelovanja skupina je uzimala motive iz tradicijske glazbe istarskog poluotoka kako bi u vlastitim modernijim aranžmanima takvu glazbu predstavila publici. Inspiraciju i motivaciju crpe iz glazbe koja je ispunjavala živote njihovih predaka dajući joj novu energiju. Sama riječ “veja” znači “obred bdijenja”, također to je naziv za granu i staro ime za grad Krk.
Ideju o osnivanu benda pokrenuo je Goran Farkaš još 2007. godine, kada je započeo s istraživanjem istarske tradicijske glazbe. Inače, Goran je istaknuti, svestrani i aktivni etno stvaratelj. Osim što je muzikolog i etno istraživač, pokrenuo je već sad dobro poznati TradInEtno Festival koji se održava od 2009. godine.
Njihov prvi album, “Dolina mlinova” iz 2014. godine pokazao je njihovu snagu i predstavio bend kao jedan od zanimljivijih trad/etno bendova iz Hrvatske. “Dolina mlinova” je postala instant klasik u world music krugovima, a Veja bend kojeg se naprosto mora slušati, a posebno doživjeti uživo.
Novi album “Škura ura” i ostala glazba —>
https://www.vejamusic.com/music
KRIES
Kries je sedmeročlani bend koji nadahnuće pronalazi u melodijama i tekstovima tradicijskih pjesama u slavenskoj mitologiji, uz dinarski ritam i zvukove mediteranskih glazbala. Dosadašnjim djelovanjem Kries je prisvojio epitet najatraktivnijeg aktivnog predstavnika world music scene s ovih prostora. Njihove pjesme pronašle su svoje mjesto u eterima radijskih postaja diljem svijeta kao i na međunarodnim cd kompilacijama toga žanra. Osim studijskih albuma bend je napravio i glazbu za film “Konjanik”, redatelja Branka Ivande, za koju su dobili diskografsku nagradu “Porin” 2005. godine u kategoriji najboljeg albuma originalne glazbe za kazalište, film i televiziju. Također su radili i glazbu za dvije kazališne predstave: “Glasi iz planina” i “Potjeh”, te glazbu za promotivni film Hrvatskih autocesta. Etno-alternativni zvuk i pjesme koje stvaraju odveli su ih van granica regije. Nastupili su i na velikim prestižnim međunarodnim festivalima, među kojima je i Sziget festival. Od ove jeseni spremaju novu veliku turneju i materijal koji će se naći na njihovom novom izdanju.
Video:
https://www.youtube.com/watch?v=tohU4NAJyJo… – LIVE
https://www.youtube.com/watch?v=9c5RhvwPx3w… – “Selo na okuke” – FULL ALBUM
https://www.youtube.com/watch?v=uP2KtiH7j6c… – “Kocijani” FULL ALBUM

Details

Start:
9 lipnja @ 9:00 pm
End:
10 lipnja @ 2:00 am
Cost:
Kn13
Event Category:
Event Tags:
, , , , ,
Website:
https://www.facebook.com/events/1608826152918507/

Venue

Kaštel,Pula
Pula, Istria 52100 + Google Map

Organizer

Incognito Agency